Ylöjärven puu Ihmisen kokoinen puutavarakauppa

28*145 HÖYLÄTTY SIPERIAN LEHTIKUUSI

Lehtikuusi on laatuluokaltaan AB, joka on markkinoilla yleisin lajitteluluokka. Siperian lehtikuusi soveltuu rakentamiseen sekä ulko- että sisätiloissa. Siperian lehtikuusta ei ole käsitelty lainkaan kemiallisesti tai lämpökäsittelyllä.

Siperian lehtikuusi kestää biologisen koostumuksensa vuoksi hyvin säävaihteluita käsittelemättömänä. Sydänpuun sisältämien uuteaineiden määrä ja laatu tekevät siitä lahonkestävää. On suositeltavaa jättää puu käsittelemättä tai käyttää vain värittömiä puunsuoja-aineita, jos halutaan säilyttää alkuperäinen kellertävä sävy pidempään. Käsittelemättömänä lehtikuusi harmaantuu auringon UV-säteiden vaikutuksesta. Ajan kuluessa auringonvalo sekä kosteuden- ja lämpötilanvaihtelut saattavat aiheuttaa pinnassa mikrohalkeilua.

Asennus

Kestopuusta ja muusta pohjoismaisesta sahatavarasta poiketen, siperian lehtikuusi sahataan tukista läpisahattuna. Tästä syystä eri kappaleissa voi olla puun sydän joko kokonaan, ei lainkaan tai osittain näkyvissä. Asennus pitää tehdä niin, että sydänpuoli on mahdollisimman kaukana näkyvästä pinnasta halkeilun minimoimiseksi. Kokonaan halkeilua ei voi välttää, kun kappaleessa on sydänpuuta.

Koska Siperian lehtikuusi on kosteudeltaan paljon kuivempaa kuin kestopuu, se tulee turpoamaan asentamisen jälkeen sen altistuessa kosteudelle ja vesisateelle. Siksi kattamattomien terassien ja laitureiden asennuksessa tulisi käyttää vähintään 8 mm rakoa. Katetuissa rakenteissa riittää 5 mm rako.

Laudan menekki terassissa n. 6,7 m/m2.

Kiinnitys

Kiinnittäessä tulee huomioida, että tiheänä (yli 600 kg/m³) puuna Siperian lehtikuuseen olisi suositeltavaa porata esireiät ennen ruuvaamista halkeilun estämiseksi, erityisesti laudan päätyjä kiinnittäessä. Käytä uppokantaisia A2-luokan ruostumattomia ruuveja kiinnitykseen (poraavalla kärjellä ja senkkaavalla kannalla). Laudoilla suositeltava ruuvi on 4,8x75 mm ja rungon koolausväli 600 mm.

Käsittelyohjeet

Siperian lehtikuusi ei ulko-olosuhteissa tarvitse pintakäsittelyä, koska sen sydänpuu kestää lahoamatta noin 20-30 vuotta maasta irti asennettuna. Käsittelemättömänä lehtikuusi harmaantuu sateen ja auringon UV-säteilyn johdosta kelon harmaaksi noin 2-3 vuoden kuluessa. Jos puun harmaantumista halutaan hidastaa, niin se tulee käsitellä esimerkiksi värittömällä terassiöljyllä tai kuultavien puunsuoja-aineiden värikartan sävyillä. Siperian lehtikuusi on tiheää, jonka vuoksi öljy imeytyy siihen huomattavasti hitaammin kuin mäntyyn ja kuuseen. Puu voidaan myös harmaannuttaa rautasulfaatilla (rautavihtrilli), tällöin käsiteltävään pintaan sivellään tai ruiskutetaan rautasulfaatti-vesi 1:10 seosta kahteen kertaan, harmaantuminen käynnistyy, kun pinta saa luonnonvaloa ja saavuttaa lopullisen sävyn noin 3-5 päivän kuluessa.

Hoito-ohjeet

Varsinkin kattamattomissa terasseissa ja laitureissa saattaa noin vuoden jälkeen ilmetä osassa kappaleista pinnan tikkuuntumista, tämä on siperian lehtikuuselle luontaista ja sen poistamiseksi riittää laudan suuntainen pinnan hiominen 180 karkeuden hiomapaperilla tai sikliraudalla raapiminen. Pinnan hiomisella tai höyläämisellä, voidaan palauttaa puun alkuperäinen kellertävä sävy.

Katkonta

Käytössäsi on 3 asiakassirkkeliä, joilla voit veloituksetta katkaista puutavaraasi kuljetusta varten lyhyempiin pätkiin tai valmiiseen määrämittaan. Henkilökuntamme avustaa sinua tarvittaessa sirkkeleiden käytön kanssa.

Halutessasi voit tilata puutavarat myös valmiiksi mittoihin katkottuna. Mikäli haluat tuotteesi valmiiksi katkottuna, tee tilaus 1 - 2 työpäivää ennen aiottua noutoa tai kuljetusta. Lisätietoja katkontapalvelusta ja sen hinnoittelusta voit kysyä henkilökunnaltamme tai ottamalla yhteyttä myymäläämme. 

Toimitus

Halutessasi keräämme ilmaiseksi tuotteet valmiiksi odottamaan noutoa.

Ostosten yhteydessä käyttöösi meiltä löytyy veloituksetta lainaperäkärryjä. Saatavuuden voit varmistaa myymälästämme.

Kuljetukset järjestyvät lähialueille (max. 100 km) yhteistyökumppaneidemme kalustolla. Rahdin hinta määräytyy etäisyyden mukaan, rahtien hinnat ja toimitusehdot löydät täältä

Toimitamme myös muualle Suomeen Postin välityksellä 2 – 4 arkipäivässä. Mikäli tarvitset toimituksen Postin välityksellä, ota yhteyttä myymäläämme, niin selvitämme toimituskustannukset. Voit myös kerätä tarjouspyyntökoriin haluamasi tuotteet ja lähettää tarjouspyynnön toimitustiedoilla varustettuna meille, niin vastaamme viimeistään seuraavan arkipäivän kuluessa. Tarjouspyynnön tekeminen ei vielä sido mihinkään. Postin välityksellä tapahtuvien toimitusten osalta lähetämme ennakkolaskun sähköpostilla ja sen maksettua lähetämme tilatut tuotteet.

Tarkemmat toimitusehtomme löydät täältä.

Lautojen pituudet vaihtelevat varastotilanteen mukaan. Ota yhteyttä myymäläämme varmistaaksesi saatavilla olevat pituudet.

Laudat myydään kappaleittain. Asennettu tuote on hyväksytty tuote, tuotteissa ilmeneviin mahdollisiin tuotantovirheisiin voidaan vedota vain ennen niiden asentamista.

 

Kaikki linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Tietojen lähde Puuinfo

Lisätietoja palveluistamme löytyy Palvelut -sivulta.

Valmistaja: Genetrade Oy ja Kuusisto Group

 

Yksikköhinnassa huomioitu mahdollinen tarjous.

4,20 €/m (alv 24%)


Tuotetiedot

Laatu AB
Koko 28*145
Pituus
Materiaali LEHTIKUUSI
Myyntiyksikkö m
Yksikköpaino 2.75 kg
Varastossa 2445,90 m
Muuta tietoa

yht. 4,20
4,20 €/m ALV. 24% × 1

Menekkilaskuri

Huom! Lisää tulokseen hukkavara n. 10–15%

Laskettu menekki

  • Menekki: 0 metriä
  • Pinta-ala: 0 m2
  • Mitta: 0m × 0m