Ylöjärven puu Ihmisen kokoinen puutavarakauppa

28*120 HÖYLÄTTY KESTORUSKEA URITETTU AB-LUOKKA

Täysisärmäinen uritettu höylätty ja ruskeaksi kyllästetty lauta. Tämä tuotteen kyllästysluokka on AB.

Tuotteen pääasiallinen käyttökohde on terassien ja laitureiden pintalaudoitus.

AB-luokan kestopuuta käytetään maan pinnan yläpuolisissa puurakenteissa, esim. aitalaudoituksissa, pihakalusteissa, terassilaudoituksissa ja ulkoverhouksissa. AB-luokan kestopuuta ei tule käyttää rakenteissa, jotka ovat kosketuksessa maahan, veteen tai betoniin.

Varastosta löytyvät pituudet vaihtelevat. Tuote myydään täysinä, varastosta kulloinkin löytyvinä pituuksina. Toiveita pituudesta voit esittää kirjoittamalla ne tilauksen/tarjouspyynnön viesti -kenttää tai vaihtoehtoisesti kysyä ottamalla yhteyttä myymälään joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Saha- ja höyläpintaisten kestopuiden yleisimmät koot, sekä niiden kyllästysluokat löytyy Kestopuuteollisuus Ry:n taulukosta.

Yleistietoa painekyllästyksestä

Painekyllästäminen on tehokas tapa parantaa puun lahonkestävyyttä kosteissa ulko-olosuhteissa. Kyllästetty puu kestää ulkokäytössä 3-5 kertaa kauemmin kuin kyllästämätön puu. Sahatavaran lujuusominaisuuksiin kyllästyksellä ei ole merkittävää vaikutusta.

Painekyllästetty puu on teollisesti kyllästyslaitoksissa suojattua mäntypuutavaraa, joka on käsitelty puun lahoamisen ja sinistymisen estävin kyllästein. Painekyllästetyssä puussa suoja-aine saatetaan puuhun kyllästyssylinterissä veden ja paineen avulla. Suoja-aine tunkeutuu laholle alttiin pintapuusolukon läpi. Nykyiset kuparipohjaiset suoja-aineet ovat turvallisia ja tehokkaita. Kyllästeen sisältämä kupari antaa kyllästetylle puulle vihertävän sävyn. Kyllästettyä puuta on saatavilla myös ruskeana ja lisäksi valmiiksi pintakäsiteltynä esim. harmaana.

Kestopuu harmaantuu kuten muutkin puumateriaalit UV-valon vaikutuksesta. Vuosien saatossa huoltamaton ja pintakäsittelemätön puun pinta voi nukkaantua ja tummua.

Asennus

Vasta kyllästetyn puun kosteus on hyvä huomioida rakentamisessa. Puutavara kutistuu leveyssuunnassa 1-2 % kuivuessaan. Tämän jälkeen kyllästetyn puun mittapysyvyys ei eroa tavallisesta puusta normaaleissa olosuhteissa.

Kestopuu.fi sivuilta löytyy opas terassin rungon mitoitukseen

Puuinfon sivuilta löytyy opas terassin tekoon.

Halutessasi voit tilata tuotteet meiltä myös valmiiksi määrämittoihin katkottuna. Mikäli haluat tuotteet valmiiksi katkottuna, lisätietoja palvelusta tai sen hinnoittelusta, ota yhteyttä myymäläämme.

Kiinnitys

Kaikissa säälle alttiissa tai muuten kosteisiin olosuhteisiin tulevissa, kantavissa ja henkilöturvallisuuden kannalta merkittävissä rakenteissa tulee käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja. Suositeltava ruuvi terassilautojen kiinnittämiseen on 4,2*55 RST ruuvi.

Muissa rakenteissa voidaan käyttää kuumasinkittyjä kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja. Tällöin on kuitenkin huomioitava, että kuumasinkityn metalli kestoikä saattaa olla lyhyempi kuin kyllästetyn puun kestoikä.

Yhdessä käytettävien kiinnikkeiden, ruuvien ja naulojen tulee kaikki olla samaa materiaalia. Sinkityt ja ruostumattomat tuotteet eivät saa joutua kosketuksiin toistensa kanssa. Mikäli sinkityt ja ruostumattomat tuotteet joutuvat kosketuksiin toistensa kanssa, syntyy näiden kesken ns. galvaaninen pari, joka saa aikaiseksi sinkityn tuotteen syöpymisen. Syöpymisen nopeus riippuu mm. kosteusrasituksesta ja ympäristöolosuhteista (maaseutu-, teollisuus-, kaupunki tai meri-ilmasto, upotus veteen tai maahan).

Käsittelyohjeet

Kyllästetty puu kestää rakenteellisesti ilman pintakäsittelyä, mutta ulkonäkötekijöihin sillä on vaikutus. Pintakäsittely on mahdollista eri pintakäsittelyaineilla eikä tarttumisen välillä ole eroa. Vesiliukoiset ja liuotinpohjaiset pintakäsittelyaineet toimivat yhtä hyvin kyllästetyllä puulla. Yleisohjeena kyllästetyn puun tulee olla läpikuiva ja lämpötilan yli 5 °C ennen pintakäsittelyä. Ulkovarastoidun kyllästetyn puun tulee antaa kuivua hyvissäkin kuivumisolosuhteissa vähintään kuukauden. Esimerkiksi keväällä rakennettaessa puupinta voidaan käsitellä loppukesästä ja vastaavasti syksyllä rakennettaessa pintakäsittely suositellaan suoritettavaksi seuraavana kesänä.

Pintakäsittely tehdään aina puhtaalle puupinnalle. Pinttyneen terassin puhdistukseen voi käyttää mietoa pesuainetta. Ruskean Kestopuun suojaamiseen kannattaa valita ruskeaksi sävytetty tuote. Tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi uusintakäsittelyt kannattaa tehdä samalla tuotteella. 

Kierrätys

Kyllästetylle puulle on Suomessa oma, tuotteen valmistajien perustama kierrätysjärjestelmä. Puun palauttaminen kierrätykseen on kuluttajalle veloituksetonta. Palautuspisteinä ovat puutavarakaupat ja jätelaitokset. Käsittelyprosessissa puussa käytetyt kiinnikkeet erotellaan ja toimitetaan metallikierrätykseen. Kyllästetty puu hyödynnetään biomassalaitoksessa lämmön ja sähkön tuotannossa.

Myös meiltä löytyy kuluttajille tarkoitettu kestopuun keräyslava, jolle käytetyn kestopuun voi palauttaa veloituksetta.

Toimitus

Kuljetukset järjestyvät lähialueille omalla tai yhteistyökumppaneidemme kalustolla. Saamme toimituksen järjestymään myös muualle Suomeen kuljetusliikkeen kautta. Mikäli tarvitset toimituksen muualle kuin lähialueelle (yli 100 km), ota yhteyttä myymäläämme, niin selvitämme rahtikustannukset.

Halutessasi keräämme tuotteet valmiiksi odottamaan noutoa, ilmaiseksi.

Käyttöösi meiltä löytyy myös lainaperäkärryjä, veloituksetta ostosten yhteydessä. Saatavuuden voit varmistaa myymälästämme.

Tarkemmat toimitusehtomme löydät täältä.

Laudat myydään kappaleittain. Asennettu tuote on hyväksytty tuote, tuotteissa ilmeneviin mahdollisiin tuotantovirheisiin voidaan vedota vain ennen niiden asentamista. 

Painekyllästettyjen kestopuiden käyttö- ja turvallisuusohje löytyy Kestopuuteollisuus Ry:n sivuilta.

Kaikki linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lisätietoja palveluistamme löytyy Palvelut -sivulta.

Valmistaja: Lännen Painepuu Oy

Yksikköhinnassa huomioitu mahdollinen tarjous.

 

1,99 €/m (alv 24%)


Tuotetiedot

Laatu
Koko
Pituus
Materiaali
Myyntiyksikkö m
Yksikköpaino 2.2 kg
Varastossa 25389,00 m
Muuta tietoa

yht. 1,99
1,99 €/m ALV. 24% × 1

Menekkilaskuri

Huom! Lisää tulokseen hukkavara n. 10–15%

Laskettu menekki

  • Menekki: 0 metriä
  • Pinta-ala: 0 m2
  • Mitta: 0m × 0m