Ylöjärven puu Ihmisen kokoinen puutavarakauppa

90*90 LIIMATTU KESTOPUU VIHREÄ AB-LUOKKA L=3,0m

Täysisärmäinen höylätty vihreäksi kyllästetty liimapuutolppa. Tolpan pituus on 3,0 m. Liimapuurakenteen ansiosta tolppa ei kieroudu eikä halkeile läheskään niin paljon, kuin perinteinen piiru. Tämä tuotteen kyllästysluokka on AB.

AB-luokan kestopuuta käytetään maan pinnan yläpuolisissa puurakenteissa, esim. aitalaudoituksissa, pihakalusteissa, terassilaudoituksissa ja ulkoverhouksissa. AB-luokan kestopuuta ei tule käyttää rakenteissa, jotka ovat kosketuksessa maahan, veteen tai betoniin.

Saha- ja höyläpintaisten kestopuiden yleisimmät koot, sekä niiden kyllästysluokat löytyy Kestopuuteollisuus Ry:n taulukosta.

Yleistietoa painekyllästyksestä

Painekyllästäminen on tehokas tapa parantaa puun lahonkestävyyttä kosteissa ulko-olosuhteissa. Kyllästetty puu kestää ulkokäytössä 3-5 kertaa kauemmin kuin kyllästämätön puu. Sahatavaran lujuusominaisuuksiin kyllästyksellä ei ole merkittävää vaikutusta.

Painekyllästetty puu on teollisesti kyllästyslaitoksissa suojattua mäntypuutavaraa, joka on käsitelty puun lahoamisen ja sinistymisen estävin kyllästein. Painekyllästetyssä puussa suoja-aine saatetaan puuhun kyllästyssylinterissä veden ja paineen avulla. Suoja-aine tunkeutuu laholle alttiin pintapuusolukon läpi. Nykyiset kuparipohjaiset suoja-aineet ovat turvallisia ja tehokkaita. Kyllästeen sisältämä kupari antaa kyllästetylle puulle vihertävän sävyn. 

Kestopuu harmaantuu kuten muutkin puumateriaalit UV-valon vaikutuksesta. Vuosien saatossa huoltamaton ja pintakäsittelemätön puun pinta voi nukkaantua ja tummua.

Kiinnitys

Kaikissa säälle alttiissa tai muuten kosteisiin olosuhteisiin tulevissa, kantavissa ja henkilöturvallisuuden kannalta merkittävissä rakenteissa tulee käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja.

Muissa rakenteissa voidaan käyttää kuumasinkittyjä kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja. Tällöin on kuitenkin huomioitava, että kuumasinkityn metalli kestoikä saattaa olla lyhyempi kuin kyllästetyn puun kestoikä.

Yhdessä käytettävien kiinnikkeiden, ruuvien ja naulojen tulee kaikki olla samaa materiaalia. Sinkityt ja ruostumattomat tuotteet eivät saa joutua kosketuksiin toistensa kanssa. Mikäli sinkityt ja ruostumattomat tuotteet joutuvat kosketuksiin toistensa kanssa, syntyy näiden kesken ns. galvaaninen pari, joka saa aikaiseksi sinkityn tuotteen syöpymisen. Syöpymisen nopeus riippuu mm. kosteusrasituksesta ja ympäristöolosuhteista (maaseutu-, teollisuus-, kaupunki tai meri-ilmasto, upotus veteen tai maahan).

Käsittelyohjeet

Kyllästetty puu kestää rakenteellisesti ilman pintakäsittelyä, mutta ulkonäkötekijöihin sillä on vaikutus. Pintakäsittely on mahdollista eri pintakäsittelyaineilla eikä tarttumisen välillä ole eroa. Vesiliukoiset ja liuotinpohjaiset pintakäsittelyaineet toimivat yhtä hyvin kyllästetyllä puulla. Yleisohjeena kyllästetyn puun tulee olla läpikuiva ja lämpötilan yli 5 °C ennen pintakäsittelyä. Ulkovarastoidun kyllästetyn puun tulee antaa kuivua hyvissäkin kuivumisolosuhteissa vähintään kuukauden. Esimerkiksi keväällä rakennettaessa puupinta voidaan käsitellä loppukesästä ja vastaavasti syksyllä rakennettaessa pintakäsittely suositellaan suoritettavaksi seuraavana kesänä.

Pintakäsittely tehdään aina puhtaalle puupinnalle. Pinttyneen terassin puhdistukseen voi käyttää mietoa pesuainetta. Ruskean Kestopuun suojaamiseen kannattaa valita ruskeaksi sävytetty tuote. Tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi uusintakäsittelyt kannattaa tehdä samalla tuotteella. 

Katkonta

Käytössäsi on 3 asiakassirkkeliä, joilla voit veloituksetta katkaista puutavaraasi kuljetusta varten lyhyempiin pätkiin tai valmiiseen määrämittaan. Henkilökuntamme avustaa sinua tarvittaessa sirkkeleiden käytön kanssa.

Halutessasi voit tilata puutavarat myös valmiiksi mittoihin katkottuna. Mikäli haluat tuotteesi valmiiksi katkottuna, tee tilaus 1 - 2 työpäivää ennen aiottua noutoa tai kuljetusta. Lisätietoja katkontapalvelusta ja sen hinnoittelusta voit kysyä henkilökunnaltamme tai ottamalla yhteyttä myymäläämme. 

Toimitus

Halutessasi keräämme ilmaiseksi tuotteet valmiiksi odottamaan noutoa.

Ostosten yhteydessä käyttöösi meiltä löytyy veloituksetta lainaperäkärryjä. Saatavuuden voit varmistaa myymälästämme.

Kuljetukset järjestyvät lähialueille (max. 100 km) yhteistyökumppaneidemme kalustolla. Rahdin hinta määräytyy etäisyyden mukaan, rahtien hinnat ja toimitusehdot löydät täältä

Toimitamme myös muualle Suomeen Postin välityksellä 2 – 4 arkipäivässä. Mikäli tarvitset toimituksen Postin välityksellä, ota yhteyttä myymäläämme, niin selvitämme toimituskustannukset. Voit myös kerätä tarjouspyyntökoriin haluamasi tuotteet ja lähettää tarjouspyynnön toimitustiedoilla varustettuna meille, niin vastaamme viimeistään seuraavan arkipäivän kuluessa. Tarjouspyynnön tekeminen ei vielä sido mihinkään. Postin välityksellä tapahtuvien toimitusten osalta lähetämme ennakkolaskun sähköpostilla ja sen maksettua lähetämme tilatut tuotteet.

Tarkemmat toimitusehtomme löydät täältä.

Kierrätys

1.1.2020 alkaen kestopuujätteen vastaanotto loppuu osalla puu- ja rakennustarvikeliikkeitä, tai tulee maksulliseksi. Syynä muutokseen on energiahyödynnettäväksi toimitettavan jätteen käsittelykustannusten nousu. Kustannusten nousu tarkoitta sitä, että kestopuulavan tyhjennys tulee puu- ja rakennustarvikeliikkeille maksulliseksi.

Jatkossakin otamme vastaan veloituksetta kestopuusilppua 200l jätesäkillisen verran. Tätä isommista määristä henkilöauton peräkärrylliseen (max. 3,3m pitkä lava) asti veloitamme 30€/kuorma.

-          Emme ota vastaan henkilöauton peräkärryllistä isompia määriä, vaan ne tulee toimittaa kunnalliselle jäteasemalle.

-          Otamme vastaan ainoastaan kuluttajien kestopuu työstöjätettä. Yritykset ja yhteisöt toimittavat kestopuujätteet suoraan kunnallisille jäteasemille.

-          Emme ota vastaan kestopuupylväitä, ratapölkkyjä, laituri – keinu ym. isoja kokonaisuuksia.

-          Puista tulee poistaa isot metalliosat, kuten kulmaraudat ja vastaavat. Nauloja/ruuveja ei tarvitse poistaa. 

Kunnalliset jäteasemat esim. Nokian Koukkujärvi ja Tampereella Tarastejärvi ottavat max. 1 m3 kotitalouksien kestopuujätettä vastaan veloituksetta, yli menevältä osuudelta erillisveloitus.

Lue lisää kestopuun kierrätyksestä www.kestopuu.fi

Parrut myydään kappaleittain. Asennettu tuote on hyväksytty tuote, parruissa ilmeneviin mahdollisiin tuotantovirheisiin voidaan vedota vain ennen niiden asentamista.

 

Kaikki linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Painekyllästettyjen kestopuiden käyttö- ja turvallisuusohje löytyy Kestopuuteollisuus Ry:n sivuilta.

Valmistaja: Lännen Painepuu Oy

 

Yksikköhinnassa huomioitu mahdollinen tarjous.

31,00 €/kpl (alv 24%)


Tuotetiedot

Laatu A-LUOKKA
Koko 90*90
Pituus 3
Materiaali MÄNTY
Myyntiyksikkö kpl
Yksikköpaino 15.8 kg
Varastossa 86,00 kpl
Muuta tietoa

yht. 31,00
31,00 €/kpl ALV. 24% × 1